Erfgoed binnen erfgoed

CRASH ’40-’45 is de trotse gebruiker van een groot deel van het fort gebouw. De inrichting van het museum is na de renovatie zodanig opgezet dat de oorspronkelijke kenmerken van het fort van direct na de bouw nog zichtbaar zijn.

CRASH ’40-’45 | Meer dan een oorlogsmuseum

Die oorspronkelijke kenmerken van het fort zijn zichtbaar voor de museumbezoekers. De buitenzijde is geheel origineel. De binnenzijde is zoveel als mogelijk in de oorspronkelijke stat teruggebracht. Echter, om een goed beeld te geven van het gebruik van het fort tussen de ingebruikname in 1905 en de Tweede Wereldoorlog, organiseert CRASH ’40-’45 met enige regelmaat een ‘fortrondleiding’.

U wordt geleid naar de uitkijkpost die u van binnen en van buiten kan bekijken. De kazematten die uit het fortgebouw steken waren bedoeld voor de flankbescherming, dus de ruimte in het veld tussen dit fort en de batterij aan de Sloterweg of de Ringvaartdijk.
Ook wordt verteld over het sluizencomplex en de Genieloods aan de andere zijde van het fortterrein, nu in gebruik bij ‘BoerBos’.
Tijdens die rondleiding wijzen onze gidsen op de kenmerken van het fort en vertellen over het vroegere gebruik. Een rondleiding wordt gestart met een inleidende presentatie.